Pääkaupunkiseudulle muuttaa lokakuussa työtä pelkäävä ja ihmisiä vieroksuva erityisen herkkä ihmisyksilö. Hän viihtyy hyvin omassa seurassaan ja nauttii rauhasta. Ihmisyksilön sielua ei voi kategorisoida mihinkään sukupuoliseen laatikkoon. Parhaimmin hän tulee nähdyksi vapaassa ja suvaitsevassa ilmapiirissä. Tämä erityisen herkän hipiän omaava ihmisyksilö ei siedä voimakkaita pesuaineita, karheita materiaaleja tai pahanhajuista jalkahikeä.

Ihmisyksilö osaa kaikenlaista. Hän on innokas oppimaan ja omaksuukin asioita keskimääräistä nopeammin. Erityisen voimakas intuitio kertoo ihmisyksilölle milloin voi mitäkin sanoa ja tehdä. Intuitio toimii mittarina erilaisissa ympäristöissä. Korkeasti kouluttautuneen ja täydellisyyshakuisen erityisherkän työntekijän palkkaaminen on suuri etu mille tahansa työyhteisölle, joskin ei ihmisyksilölle. Ihmisyksilö kaipaa itsenäisiä tehtäviä ja luotettavia työtovereita. Ihmisyksilö saattaa vaikuttaa sinisilmäiseltä hölmöltä, joka ihastelee milloin auringon valoa, milloin vetoketjun väriä tai ryppyjä silmäkulmissa. Kuitenkin ihmisyksilö havainnoi ympäristöään tarkasti ja muistaa pienimmätkin yksityiskohdat vielä vuosien päästä. Mikään vuorovaikutustilanne ei jätä ihmisyksilöä kylmäksi.

Jokainen menestystä kaipaava organisaatio tarvitsee erityisherkän työntekijän. Voimakkaan sensitiivisen kykynsä ansiosta erityisherkkä kykenee näkemään asioita etukäteen, jolloin yritys voi pysyä aallon harjalla pidempään ja saada innovatiivisista ideoista jatkuvaa boostia. Joku on verrannut erityisherkkää kanarialintuun (serinus canarius domesticus). Lintu viedään kaivosmiesten kanssa syvälle maan alle. Kun terve hengitysilma loppuu, kanarialintu menettää tajuntansa ensimmäisenä. Silloin työmiehet ymmärtävät vaaran ja ehtivät vielä ylös syvyyksistä selvitäkseen hengissä.

Erityisen herkkä ihmisyksilö nauttii työhaastatteluista ja älyllisestä ponnistelusta. Haastattelun ainutkertaisuus sekä haastattelijoiden inhimillisyys luovat säälimättömät olosuhteet, jotka innoittavat elämyshakuista herkkää. Mikään todistus tai koulutus ei milloinkaan voi hämätä ihmisyksilön tutkaa. Erityisen herkän linssin läpi ihmisyksilö voi havaita asenteita ja valmiita kiekuroita ihmisten välillä. Siitä huolimatta myös ihmisyksilö kokee pettymyksiä ja oivaltaa asioita jälkikäteen – ”Niinkin olisi voinut tehdä!” tai ”näinkin olisi voinut sanoa.” Jälkikäteen haastattelun arviointi ja kertaaminen johtaa ihmisyksilön lähes hulluuden tilaan. Mitään ei voi enää muokata tai sanomisia korjata.

Jotkut väittävät yksin viihtyvää muita älykkäämmäksi. Erityisen herkän ihmisyksilön älyä ei kannata aliarvioida. Kun lisätään tunneäly muiden mukaan, on vaikea löytää vertaista maailmankaikkeudesta. Tädäm, khh!

By solveighuntu

Olen 40-vuotias erityisherkkä taiteilija. Pohjalaiset juuret pitävät jalkani tukevasti maan pinnalla, samalla kun elämänjanoinen sieluni lentää vapaana uusia kokemuksia haalien.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *