Hakukoneoptimointia

Olen kaiken epäonnen keskellä (lue lisää: 12.1.2018) tuntenut muutoksen tuulen. Pääsin täydennyskoulutukseen, jonka aikana minun on opin tehokkaaksi digitaalisen sisällön tuottajaksi. Tämä blogi on tähän asti ollut leppoisa ajanviettopaikka, joka opintojen myötä muuttuu ehkä tehokkaammaksi ja samalla turvallisemmaksi sekä lukea että kirjoittaa. Koulutuksen tarjoaa Arcada. Tällä viikolla olen opetellut ajattelemaan asioita hakukoneystävällisesti. Jos ennen, tarkoitan muutama vuosi sitten, minulta olisi kysytty haluanko näkyä, vastaus olisi ollut ehdoton EI. Tänään näkyvyys ja sen optimointi tuntuu jo hyvältä ja se on jopa toivottua.

  1. Muokkaa julkisuuskuvaasi – tee itsestäsi brändi
  2. Anna sanoillesi merkitys – ota käyttöön uniikit avainsanat
  3. Koodaa taajuus, jolla kohtaat lähimmäisen – arvioi omat negatiiviset avainsanasi
  4. Anna ihmisten löytää sinut – hakukoneoptimoi itsesi
  5. Ole aktiivinen – päivity säännöllisesti
  6. Syrjäytymisen uhatessa – seuraa muita sivustoja, hae vertaistukea

Voiko ihmisen epäonni olla kiinni ihmisarvosta?

Jos joku esittelisi minut itselleni tittelillä #työtön, en uskoisi. Joskus jokin leima saa ihmisen suhtautumisen muuttumaan siten, että keskustelussa puheen taso muuttuu. Digitaalisen muotoilun kielellä voisin kuvata sitä niin, että työssäkäyvä, kenties menestynyt ihminen, koodaa itseensä negatiivisia avainsanoja ja siten voi karttaa esimerkiksi työttömiä tai muuten eri tasoisia ihmisiä.

Pahinta tässä työttömyydessä on se, että olen joka päivä vaarassa syrjäytyä. Motivaatio vuorovaikutukseen on olematonta. Parhaimpana päivänä tapaan kissan, rakkaan puolisoni, käyn taloyhtiön lenkkisaunassa ja syön leipomiani sämpylöitä.

Parasta on muutos

Kovan kaaoksen keskellä olen huomannut, että elämän syvin energia ei muutu. Tämän postauksen aikana sain puhelun te-palveluiden kautta omalta virkailijaltani. Onko mitään ihanampaa asiaa kuin se, että asiat alkaa järjestymään sekasotkun keskellä. Olen joka tapauksessa ympäröity rakkaudella ja ihanilla ihmisillä – jopa virkailija te-palveluissa on inhimillinen. Silti pyydän sinua, lukijani, pitämään pikkusormista kiinni. Työkokeilun onnistuminen on virkailijan päätettävissä. AAh. What Else I Can Do?

Follow me – lue uusimmat postaukset lyhennettyinä suoraan facebookissa: Facebook

 

By solveighuntu

Olen 40-vuotias erityisherkkä taiteilija. Pohjalaiset juuret pitävät jalkani tukevasti maan pinnalla, samalla kun elämänjanoinen sieluni lentää vapaana uusia kokemuksia haalien.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *